Дткнв - преузимање, о програму

Новости у актуелној верзији   •   Readme   •   Упутство   •   Снимци екрана   •   Претходне верзије   •   Упутсво за нову верзију

Windows

За оперативни систем Windows преузмите и инсталирајте сљедећу датотеку:

Дткнв, верзија 0.5.1 beta, инсталациона датотека.

Након довршетка инсталације, програм покрените пречицом Дткнв у Старт менију.

Linux

За оперативне системе засноване на Linuksu, програм је доступан у облику програмског кода. Од библиотека програм тражи python3 за конзолну употребу, и python3-tk за графичко сучеље.

Преузимте програм за Linuks и покрените га:

 $ python3 dtknv/cknv.py -g

На Дебијан дистрибуцијама (Убунту, Минт, итд.) потребне библиотеке се инсталирају овом командом:

 $ sudo apt-get install python3 python3-tk

На Fedori и осталим RPM дистрибуцијама које користе yum (CentOS, Red Hat), тражене библиотеке добављају се овом командом:

 # yum install python3 python3-tkinter

Остали системи

На свим оперативним системима на којима је могуће покренути Python 3.1, теоретски је могуће покренути и Дткнв. Преузмите програмски код (коначне верзије или из репозиторија) и инсталирајте библиотеке потребне за рад на вашем систему.

Дткнв је слободан софтвер, те се дијели и његов програмски код. Тако преузет програм радиће на свакој платформи на којој је интсалиран Python. Међутим, овакав начин поставки препоручујемо само искусним корисницима. Већини корисника одговараће упутства из прва два дијела.

Пријава грешака

Уколико сте у раду програма примијетили грешке, од велике би нам користи било да их пријавите. То можете урадити на сајту Launchpad.